» Informatii utile » Parchetul - prietenos cu mediul
Environmental friendly

Environmental friendly

  • Lemn exploatat doar din surse sigure, aflate in proximitatea fabricilor;
  • Activitate de procurare cu influenta redusa asupra apei si mediului inconjurator;
  • Din resturile rezultate se produc bricheti - bioenergie;
  • Utilizand sistemul de imbinare click, pierderile rezultate la instalare sunt mici;

Pardoseala din lemn stratificat - autentica, naturala si prietenoasa cu mediul

De-a lungul acestui ciclu de viata al produsului se incearca protejarea mediului, avand in vedere anumite aspecte, cum ar fi:

Cateva aspect interesante:

Pe durata sa de viata, lemnul poate substitui alte material cum ar fi piatra, metalul, material mai putin prietenoase cu mediul. Un exemplu in acest sens poate fi oferit de impactul asupra mediului a unei case din lemn in comparatie cu una din beton si a uneia pe structura metalica.

Environmental Load of TImber-frame

Un metru patrat de parchet triplu stratificat contine cca. 6 kg de de carbon, 20500 g de CO2. Practic produsele finite din lemn, reprezinta asa numite capcane pentru CO2,  acesta urmand sa fie eliminat doar prin arderea sau degradarea naturala a acestuia.

Conform CEI-Bois, Roadmap. Executive summary , cresterea cu 4% a utilizarii lemnului din Europa ar reduce emisiile de CO2 in atmosfera cu 150 000 000 tone.

Un metro cub de lemn genereaza o emisie de CO2 echivalenta cu 0,7 tone de carbune.

Practic, marele avantaj al lemnului este faptul ca reprezinta o resursa regenerabila, care gestionata corespunzator, are toate sansele sa devina un element din ce in ce mai important in viata noastra.

Sus