» Informatii utile » Parchet lacuit sau uleiat?

lacuit

Uleiul este cel ce oferă un finisaj mai natural podelelor din lemn. În special pe materiale lemnoase închise la culoare, uleiul scoate in evidenta fibra.

Este important ca uleiul să se aplice până când lemnul se saturează şi în mod corect, deoarece uleiul aplicat în cantitate prea mică şi în mod necorespunzător poate conduce la murdărirea prea rapidă a lemnului.

Lacurile oferă mai multe grade de strălucire, alegerile fiind între mat, satinat sau lucios. Alegând un finisaj cu adevărat mat şi un baiţ neutru, o podea lăcuită poate arăta de fapt ca şi cum ar fi fost impregnată cu ulei. Utilizaţi Lacul Bona extra mat pentru podele din lemn şi mobilă pentru a obţine un aspect asemănător cu un finisaj în ulei.

Uleiul pătrunde în lemn şi asigura acestuia rezistenţă la apă. Dacă podeaua din lemn impregnată cu ulei urmează să fie utilizată într-o zonă cu trafic intens, luaţi în considerare alegerea unui material lemnos de esenţă mai tare. O podea impregnată cu ulei oferă rezistenţă scăzută la substanţe chimice şi la urme de paşi. Pe de altă parte, zgârieturile sunt aproape invizibile, iar zgarieturile pot fi reparate destul de uşor.

Lacurile asigură o suprafaţă cu rezistenţă superioară la uzură şi la substanţe chimice. Unele lacuri oferă rezistenţă la alunecare, ceea ce înseamnă frecare suplimentară utilă de exemplu pe scări sau în camerele copiilor.

Bona Spray MopUn parchet uleiat necesită o întreţinere relativ ridicată pentru a-i păstra aspectul. Procedurile de curăţare precum utilizarea mopului şi frecarea îndepărtează uleiul de pe podea. În funcţie de uzură şi de cantitatea de apă utilizată pentru curăţare, podelele uleiate au nevoie să fie refinisate din nou cu ulei. Recomandam utilizarea unui produs de curatat pentru parchet uleiat de tipul Loba Parkett Soap sau Bona Oil Cleaner si a unei solutii de improspatare Bona Oil refresher.

Parchetul lăcuit este mai uşor de întreţinut. Este posibil ca podelele chiar din zonele intens utilizate să necesite reşlefuire şi relăcuire o dată la câţiva ani. Intretinerea se poate face cu Loba Care Cleaner sau Bona Cleaner, iar improspatarea periodica cu Bona Refresher.

Curatarea trebuie facuta cu un mop cu laveta din microfibra. Va recomandam Kiturile de intretienere Bona Wood kit si Lobacare Cleaning set.

Uleiul Bona Indoor Oil reprezintă o alternativă durabilă la lacurile pe bază de apă deoarece este un ulei pe bază de apă cu un conţinut solid de ~ 95 %.

Folositi produse de curatat pentru parchet profesionale pentru a prelungi durata de viata a acestuia.

Montajul parchetului este foarte important. Pentru servicii montaj parchet profesionale in Ploiesti va stam la dispozitie.

Sus